Blaturi si Topping-uri de pizza

Sfaturi pentru o pizza perfectă

Blatul nu trebuie să fie nici prea gros şi nici prea subţire. De obicei blatul este creat prin rulare, în formă rotundă, care se acoperă cu sos şi branză.

După ce faci blatul, e bine să-l arunci în sus de câteva ori, ca să nu ai cocolase în aluat. Cu toate astea, ai grijă să nu faci acest lucru decât după ce frămânţi aluatul foarte bine, pentru ca acesta să fie destul de consistent încât să nu se rupă atunci când îl iei în mâini.

Dacă vrei un blat crocant, care să-şi păstreze structura chiar şi după ce adaugi topping-urile care pot lăsa zeamă (roşii, ciuperci etc), poţi să pui blatul la cuptor înainte să adaugi topping-urile şi sosul. Cu toate astea, pentru un blat subţire, e de ajuns să pui blatul la cuptor după ce ai adăugat restul ingredientelor.

La sfârşit, nu uita: conţinutul de proteine din făină va influenţa produsul final. Dacă foloseşti făină bogată în gluten, vei avea un blat crocant. Făina care nu conţine gluten va conduce la un aluat foarte subţire.

Topping-uri de pizza

Topping-ul este o chestiune de preferinţă, dar de obicei, constă dintr-un amestec de sos de roşii şi brânză mozzarella. Desigur, nu există nici o limită în modul în care puteţi pregăti dumneavoastră pizza şi ce topping-uri utilizaţi.

Cele mai autentice pizze se fac cu ingrediente locale, cum ar fi:

Topping-urile folosite cel mai des sunt:

Reţetă Blat de pizza

Ingrediente:

Blat de pizza

Mod de preparare:

  1. Se pune într-un castronel drojdia amestecată cu o lingură de făină, 3–4 linguri de apă caldă şi zahăr până se face ca o pastă; se acoperă şi se lasă până se se umflă şi face spumă;
  2. Într-un castron se pune făină, în mijlocul ei se toarnă amestecul de drojdie, uleiul, sarea şi se amestecă, pentru a forma un aluat moale şi elastic; dacă trebuie se adaugă şi restul de apă;
  3. Se frământă bine, se lasă deoparte acoperit, să dospească mărindu-şi volumul;
  4. Se poate lăsa şi la frigider de pe o zi pe alta;
  5. Când vrem să preparăm pizza, întindem o foaie de mărimea şi forma dorită, pe care o punem într-o formă unsă.

Reţetă Aluat de pizza

Ingrediente:

Mod de preparare:

  1. Se amestecă ingredientele şi se adaugă apă fierbinte cât să se formeze un aluat moale, dar nu lipicios. Se framântă pe o suprafaţă tapetată cu făină, până ce devine pufos şi neted;
  2. Se întinde un blat de 25 cm şi se aşează pe o tavă unsă cu ulei şi tapetată cu făină;
  3. Se adaugă sosul de roşii şi umplutură (ciuperci, şuncă, măsline, etc.) Atenţie! nu se încarcă aluatul cu un strat prea gros; acesta va ţine aburul în blat, împiedicând coacerea;
  4. Se ţine la cuptor 15 min., până când marginile devin aurii. Se scoate pizza, se adaugă caşcavalul şi se introduce la cuptor, până începe să se topescă.
Moda Director-Web.net Inscrie-te in TOP ! Plati efectuate prin Mobilpay Antrenor personal