Curiozităţi

În fiecare an, pe 9 februarie, se sărbătoreşte Ziua Internaţională Pizza.

În Cartea Recordurilor, cea mai mare pizza care a fost făcută vreodată a avut 100 feet diametru. S-a întâmplat în Havana, Florida. Şi asta nu e cine ştie ce, având în vedere că americanii mănâncă în medie 100 de acri de pizza pe zi. Preferată este pizza pepperoni, iar pizza, în general, este a doua mâncare perferată a americanilor după hamburgeri.

Cetăţeni americani şi canadieni mănâncă anual, în medie 23 de pounds de pizza, de persoană.

Pe continentul american, combinaţia de ardei şi brânză, este o combinaţie favorită, mai ales pentru cei tineri, iar pizza este al doilea aliment preferat după hamburger.

Pizza poate fi facută fie sănătoasă fie de îngrăşare, în funcţie de ceea ce se foloseşte pentru topping.

Pizza are diferite forme cum ar fi Calzone (jumătate din aluat este îndoit peste cealaltă jumătate în formă de lună sau ca o pizza de buzunar, care apoi este introdusă în cuptor).

De asemenea, mai există şi alte diverse forme, cum ar fi pâine, rulouri, pizza tigaie, pizza umplută, pizza blat subţire şi pizza coajă groasă sau pizza crustă intreagă umedă.

Conceptul de a realiza o pizza, este acum de mai multe feluri, cum ar fi Pizza mexicană (un aluat de pizza stropit cu chili sau umplut cu Taco, Cheddar şi ceapă tocată, roşii şi ardei Jalapeno), Pizza ingheţată, Candy Pizza si chiar Pizza tort, precum şi bucăţele de Pizza aromate tip chips-uri şi snacks-uri cu ar fi Tortilla!

Moda Director-Web.net Inscrie-te in TOP ! Plati efectuate prin Mobilpay Antrenor personal