Sosuri

Sos Bechamel

Preparaţi sosul bechamel astfel:

  1. Într-o tigae încâlzită la temperatură medie, căliţi ceapa în unt, până când aceasta se înmoaie;
  2. Se adaugă făina şi se mestecă circa 3 minute;
  3. Adăugaţi laptele câte puţin şi constant până când compoziţia se omogenizează;
  4. Adăugaţi sare;
  5. Fierbeţi conţinutul circa 10 minute, până când capătă culoarea şi consistenţa dorită.

Sosul poate fi ţinut câteva zile in frigider, acoperit cu o foiţă de pergament, pentru a nu produce crustă.

Alte sfatui pentru o pizza cu sos bechamel

Folosiţi întreaga cantitate de sos Bechamel pentru a face o pizza albă. Împrăştiaţi sosul pe toată suprafaţa pizzei. Asezaţi deasupra tot felul de legume coapte şi apoi coaceţi.

De asemenea, spanacul proaspăt care a fost pregatit în prealabil cu usturoi şi ulei de măsline, se combină foarte bine cu sosul Bechamel. Asiguraţi-vă ca spanacul nu conţine prea mult ulei. Tăiaţi spanacul şi apoi îmraştiaţi-l peste sos. Finalizaţi pizza cu pudrare de parmezan înainte de a fi introdusă în cuptor.

Fructele de mare, cum ar fi creveţii, se combină bine cu sosul Bechamel şi mai ales cu una din variantele sosului Bechamel şi anume Nantua. Dacă în varianta de bază adăugaţi zeamă de lămâie, obţineţi sosul Nantua. Această combinaţie îmbunătăţeşte sosul, oferind pizzei un gust special.

Gustul sosului Bechamel poate fi îmbunătăţit prin lăsarea cepei tăiate în apă sărată circa 8 minute. Uscaţi ceapa şi combinaţi cu unt. Acum faceţi un piure din ceapă şi unt. După aceasta adăugaţi piureul în sosul Bechamel. Aceasta este o variantă modificată a sosului Bechamel, dar care merge foarte bine cu o pizza cu legume.

Retetă pentru Marinata Tailandeză pentru Pizza

Combinaţi toate ingredientele într-un castron; amestecaţi bine.

Retetă pentru Sufleu Custardde pentru aproximativ 32 de ceşti

Se amestecă toate ingredientele de mai sus într-un castron mare şi se bate până devine o substanţă netedă şi spumoasă. Se păstrează la frigider până este gata de utilizare. (Notă: A nu se congela, deoarece sufleul devine astfel granular şi se taie.)

Moda Director-Web.net Inscrie-te in TOP ! Plati efectuate prin Mobilpay Antrenor personal