Tipuri şi sortimente de pizza

Acum pizza poate fi întâlnită în toate formele şi mărimile. Nu numai faptul că “topping” a devenit cuvânt comun, dar puteţi găsi atâtea tipuri de pizza născocite încât cauza pricipală pentru care se numeşte pizza este: blatul este rotund, se adaugă ingrediente (“topping”-uri) şi se coace în cuptor. Acum, veţi putea găsi în diverse reţele de pizza blaturi acoperite cu mere sau cireşe, sau veţi găsi blaturi acoperite cu porumb, stropite cu sos picant şi aromă de ingrediente mexicane. Multe cărţi de bucate vă sfatuiesc să folosiţi la pizza spanac, brânză feta şi alte lucruri pe care le uram în copilărie.

Tipuri de pizza

Dacă vrei să pregăteşti o pizza acasă, ca să-ţi fie mai uşor, poţi să alegi dintre cele patru tipuri mari de pizza: pizza italiană, new yorkeză, californiană sau precum vei găsi în Chicago.

De asemenea, trebuie să te decizi ce tip de gust vrei să aibă pizza ta. Vrei să faci o pizza cu brânză, o pizza vegetariană sau o pizza cu fructe de mare? Poate preferi o pizza cu puţine calorii sau una foarte sănătoasă.

Odată ce te-ai hotărât, va fi foarte uşor să alegi reţeta potrivită. Dacă vrei să faci o pizza italiană, spre exemplu, trebuie să găseşti o reţetă italiană care îţi va da informaţii despre blat, sos şi tipurile de topping-uri pe care trebuie să le pui pe pizza pentru a o transforma într-un fel de mâncare autentic italiană. E bine să alegi un tip specific de pizza, şi să nu amesteci ingredientele aleatoriu, pentru ca produsul final să iasă perfect.

Pizza italiană

Pizza italiană e destul de dietetică, dar dacă adaugi brânză, cantitatea de grăsimi creşte. Sunt, de fapt, diferite tipuri de pizza italiană. Este, în primul rând, Pizza Napoletana, care are, la rândul sau, două sub-tipuri: pizza marinara şi margherita. Pizza italiană autentică, totuşi, trebuie gătită într-un cuptor cu lemne.

Pizza new-yorkeză

Pizza new-yorkeză e destul de simplă. Elementul principal al acestui tip de pizza este brânză mozzarella proaspătă. De asemenea, poţi să adaugi usturoi, diverse alte tipuri de brânză, anşoa, creveţi, dar toate acestea sunt, de obicei, opţionale. Iar blatul trebuie să fie neapărat subţire, puţin crocant.

Pizza californiană

Pizza californiană e cunoscută pentru aromele sale bogate. Acest tip de pizza are nenumărate variante. Blatul este uşor, crocant, iar topping-urile vor depăşi orice imaginaţie. În general, pizzeriile din California experimentează cu tot felul de tipuri de carne, fructe de mare şi legume pentru topping-urile lor.

Pizza din Chicago

Pizza din Chicago, pe de altă parte, are un blat pufos şi e foarte consistentă. De asemenea, e recunoscută pentru blatul care pare să “dea pe dinafară” — marginile sunt foarte bine crescute. Pizza din Chicago are de obicei multă carne (unele variante au chiar straturi diferite de brânză şi carne) şi se mănâncă cu furculiţa şi cuţitul.

Cele mai populare sotimente de pizza italiană sunt prezentate in continuare.

Pizza tradiţională

Un blat mediu cu un topping dens caracerizează o pizza tradiţională cunoscută şi sub numele de pizza la tigaie. Deşi coacerea tinde să dureze mai mult timp, cu toate acestea o felie ar putea reprezenta o masă pentru mai multe persoane.

Calzone

Aceasta este, în principiu, un blat de pizza umplut. Blatul crud se umple cu ingrediente tradiţionale, apoi se îndoaie şi pune în cuptor. Asemănarea acestei pizza cu un sandwich a facut ca în ultima perioadă să devină foarte populară în întreaga lume.

Pizza pâine

Este cunoscută şi ca pâine pizza franţuzească şi este probabil una dintre cele mai simple de preparat. Franzela franţuzească este, de obicei, tăiată pe mijloc şi împărţită în două jumătăţi. Sosul, brânza şi topping-ul sunt aşezate pe cele două suprafeţe rezultate din tăiere.

Pizza Bagel

Este făcută ca un blat de pizza franţuzesc realizat sub formă de inele şi dimensiuni reduse.

Pizza congelată

Este foarte populară din cauza uşurinţei în pregătire, acest lucru este perfect pentru persoanele care urăsc sa gatescă, dar doresc pizza ieftina şi fără personalitate. Deschideţi cutia şi puneţi conţinutul în cuptor. Începem să vedem că pizzele congelate realizate de câteva din marile branduri nu sunt chiar atât de rele.

Moda Director-Web.net Inscrie-te in TOP ! Plati efectuate prin Mobilpay Antrenor personal